Lulut, a tragikus femme fatale figuráját Frank Wedekind álmodta meg Pandora szelencéje című darabjában a századfordulón. Lulu az a nő, aki minden férfinak kell, és miután megkapták őt, mind a saját képükre akarják formálni.
150 perc
De kicsoda Lulu valójában? Lulunak azért kell önállóvá válnia, hogy széttörve a férfiak által tartott tükröket, megtalálja önmagát. Sikerül-e neki, vagy kiszolgáltatottságában folytatja száguldását a szörnyű vég felé? 
 
A MANNA és a MASZK közös előadásának az alapul vett Wedekind-darab csak az egyik szövete; a dokumentarista szörnytragédiaként megjelölt mű kortárs dokumentarista szövegek felhasználásával a mindennapi szexizmust és a nemi egyenlőtlenségek súlyos kérdéseit feszegeti. Milyen perspektívát kínál az önállóság egy nő számára? A nemi szerepek az ördögtől valók, vagy a feminizmust kárhoztassuk inkább? Egyáltalán: érdemes foglalkozni ezzel? 
 
 
Löwenstein
2015.02.02
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.