Said

Budapest, Trafó
A Trojka Színházi Társulás a tavaly bemutatott Cleansed című előadás után – mellyel Belgrádban elnyerte a FIST 10 fődíját és közönségdíját is – most Jean Genet A paravánok című drámáját kapta elő.
60 perc
Soós Attila és Muhi Zsófia dolgozta át a művet, amit a szerző nem sokkal az algériai háború lezárása előtt fejezett be, 1961-ben. Az előadásban Saïd, az egyszülött arab fiú szeretne végre új életet kezdeni egy új hazában, ehelyett azonban egy gyilkosság vádjával, az ezzel járó megszégyenüléssel és a véget nem érő üldöztetéssel kell szembenéznie. A téma a francia-arab konfliktus, az elfogadás és a kirekesztés, az elnyomásból való kitörni vágyás és a bénító gyűlölet. 
 
A társulat munkamódszere igen sajátos, hiszen az adaptáció, a mozgás és a gesztusnyelv, valamint a zene és a vizualitás egységére épít, karakteres produkcióik pedig a fizikai és a prózai színház határvonalán egyensúlyoznak. 
 
Zója
2015.03.16
|
(5 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.