Birdie

Budapest, Müpa Budapest
Bezártság és elszigeteltség. Szabadság és végtelenség. Frenák Pál koreográfus legújabb előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról, határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok.
55 perc
Frenák Pálnak a repülésmotívumon túl Alan Parker Birdy című filmdrámája, William Wharton amerikai író 1978-as, azonos című regénye, valamint Raymond Depardon San Clemente című dokumentumfilmje szolgált inspirációul. Az előadás zenei anyaga nemzetközi együttműködésben született: a fiatal és elképesztő tehetségű berlini zeneszerző, Norman Levy munkája.
A társulatra jellemző intenzív, magával ragadó elektroakusztikus zenei világ most klasszikus zenei etűdökkel, így Kertész Endre csellójátékával ellenpontozódik, és az alkotótól megszokott izgalmas és egyedi térélménnyel egészül ki a színpadon.
 
 
Compagnie Pal Frenak: BIRDIE (2015) from CIE Pal Frenak on Vimeo.
2016.10.07
|
(12 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.