Vidám kísértet

Budapest, Játékszín
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, ami azóta szinte levehetetlen a színházak repertoárjáról és többször is megfilmesítették.
145 perc
A színműből több filmet is forgattak. Az első mozit még a darab írásának évében, 1945-ben elkészítették David Lean rendezésében, és maga Coward is játszott benne. Londonban nemrégiben fedezték fel ismét a darabot, ezzel szinte egy időben mutatják be a Játékszínben is parádés szereposztásban, Böhm György rendezésében. 
 
A Vidám kísértet egyszerre krimi és vígjáték, és egy cseppnyi spiritizmus is keveredik bele. A két főhős, Charles és Ruth házassága már nem a tomboló szenvedélyről szól, inkább kényelemben és megértésben telik. A férj, Charles író, és a regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot magukhoz azzal, hogy rendezzen szeánszot. Egyszer csak azt veszik észre, hogy visszaidézték Charles hét éve elhunyt feleséget, Elvirát… Na, ekkor kezdődnek csak a bonyodalmak. A siker borítékolva van, amire a kiváló színészek játéka a garancia.  
2015.04.27
|
(4 kép)
Játék
Jamie Lee Curtis visszatér ikonikus szerepében, hogy még egyszer utoljára szembeszálljon Michael Myersszel, az álarcos alakkal, aki azóta kísérti, amióta éppen hogy sikerült elmenekülnie előle egy halloweeni mészárláskor, négy évtizeddel ezelőtt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.