Vidám kísértet

Budapest, Játékszín
Sir Noël Coward 1945-ben vetette papírra színművét, ami azóta szinte levehetetlen a színházak repertoárjáról és többször is megfilmesítették.
145 perc
A színműből több filmet is forgattak. Az első mozit még a darab írásának évében, 1945-ben elkészítették David Lean rendezésében, és maga Coward is játszott benne. Londonban nemrégiben fedezték fel ismét a darabot, ezzel szinte egy időben mutatják be a Játékszínben is parádés szereposztásban, Böhm György rendezésében. 
 
A Vidám kísértet egyszerre krimi és vígjáték, és egy cseppnyi spiritizmus is keveredik bele. A két főhős, Charles és Ruth házassága már nem a tomboló szenvedélyről szól, inkább kényelemben és megértésben telik. A férj, Charles író, és a regényéhez esettanulmányt végez: meghív egy médiumot magukhoz azzal, hogy rendezzen szeánszot. Egyszer csak azt veszik észre, hogy visszaidézték Charles hét éve elhunyt feleséget, Elvirát… Na, ekkor kezdődnek csak a bonyodalmak. A siker borítékolva van, amire a kiváló színészek játéka a garancia.  
2015.04.27
|
(4 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.