A harag napja

Budapest, Trafó
Érdemes odafigyelni a Trafó programjaira, itt tartották az ősbemutatóját ugyanis a Krétakör A harag napja című előadásának. A darabot Zabezsinszkij Éva, Schilling Árpád és maguk a szereplők írták.
Miről szól A harag napja? 2015 elején egy magyar ápolónő elsőként állt ki a nyilvánosság elé és beszélt kíméletlen őszinteséggel a kórházakban uralkodó szakmaiatlan és embertelen állapotokról. A nővér fekete ruhába öltözött és az utcára hívta az ország ápolóit. A szókimondó nővér alakja inspirálta a Krétakör előadását – ám ennek ellenére semmit nem használnak fel az ő valós történetből. A nővér családjában három generáció jellegzetes vonásai tűnnek fel, miközben a jelenkor kihívásaival küszködő kisember, aki igyekszik bízni embertársaiban, problémáival végül mindig egyedül marad. A történet során feltűnnek korunk ismert figurái is.  
 
2015.12.14
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.