Röpülj, lelkem!

A K2 Színház és a Szkéné Színház közös előadása
Budapest, Szkéné Színház
Háromfelvonásos „zenés talány”. Avagy egy zavarba ejtő disztópia a magyarságról. Napjainkban nem kis vállalkozásnak tűnik operettet írni, ám a k2 Színház mégis megtette.
Horváth Szabolcs, Szabó Sipos Ágoston, Fábián Péter és Benkó Bence szerzőkvartettje sarkaiból kiforgatva a műfajt, világunk, életünk, mindennapjaink aktuális problémáit, politikai vonatkozású kérdéseit helyezték a mű középpontjába. Ezúttal azonban Csínom Palkók és Técsey Pixik helyett olyan figurák fakadnak dalra, mint Árpád fejedelem, Etelközy Mátyás, színigazgató ÉS parlamenti képviselő vagy éppen Láz Etelka, tüntető. A helyszín: Magyarország. A karakterek ismeretlen ismerősök, az idő azonban kimondatlan. Most történik minden? Vagy tán egy negyven évvel előre megjósolt groteszk disztópiát látunk? Ezt mindenki döntse el maga!
 
A Kaposvári Egyetem másodéves színész hallgatóiból szerveződött a k2 Színház 2010 nyarán, független színházi műhelyként definiálva magukat. A társulat rövid idő alatt a független színházi élet meghatározó részévé vált, az elmúlt időszakban számtalan nagy sikerű előadást hoztak létre, úgymint az Orlai Produkcióval közösen létrejött Apátlanok, a Stúdió K Színházzal koprodukcióban készült Bakkfitty vagy a Yorick visszatér. 2016 januárjában különleges előadást készített a k2 Színház a Szkénében. A Röpülj, lelkem! egy háromfelvonásos kortárs operett. Pontosabban mondva „zenés talány”. Avagy egy zavarba ejtő disztópia a magyarságról. De leginkább talán mindhárom egyszerre.
2016.05.02
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.