Kistigris és Kismackó

Budapest, Budapest Bábszínház
- Igazán jó sorunk van. Mindenünk megvan, ami szem-szájnak ingere. És félnünk sem kell semmitől, mert erősek vagyunk. Ugye, Mackó? - Úgy van. Én olyan erős vagyok, akár egy mackó, te olyan erős vagy, akár egy tigris. És ez éppen elég.
Ajánlott korosztály: 3+
Kistigris és Kismackó egy barátságos kis kunyhóban élnek a folyó mellett. Kismackó sokat horgászik, Kistigris gombászni jár, esténként jókat főznek, finomakat esznek, és nagyokat beszélgetnek. Ám a két jó barát olykor úgy érzi: valami mégis hiányzik… Ezért aztán egy nap elindulnak, hogy megkeressék Panamát, ahol minden banánillatú, máskor elásott kincs, vagy új barátok után kutatnak. De vajon jobb hely-e Panama, mint a folyómenti kunyhó? Mi az ára a hirtelen jött gazdagságnak? És az új barátok vajon épp olyan kedvesek, mint a régiek? 
 
A népszerű osztrák író-illusztrátor, Janosch meséiben az élet nagy kérdései barátságról, hűségről, hiányról, valódi és hamis értékekről szinte észrevétlenül simulnak bele Kistigris és Kismackó otthonos kis világába. Az óvodásokat szórakoztató egyszerű és humoros történetekben olyan gondolatok bújnak meg, amelyekről az előadás után is érdemes lesz beszélgetni gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. 
 
Korosztály: 3+
 
2016.04.05
|
(5 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.