AlkalMáté Trupp: Mészáros Béla

Budapest, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
Folytatódik a tizedik éve tartó sorozat, az AlkalMáté Trupp, amelynek keretében a „legendás” Máté Gábor-Horvai István osztály tagjai nyaranta mindig más osztálytársukról vallanak. Ez évben – mindig sorsolás útján – Mészáros Béla a Katona József Színház művésze kerül terítékre, vagyis ő róla szól az előadás.
„Ez egy szerződésszerűség egymás között, hogy ezt végigcsináljuk, ha van rá lehetőség” – mondta korábban Máté Gábor, hozzátéve: amikor kitalálta, hogy mindenki sorra kerül az osztályból, akkor ez azt is jelentette, hogy ez a munka tizennégy évig tart. Máté Gábor szerint ezek az előadások olyanok, mint egy-egy fénykép, ami minden évben elkészül az osztályról. A főleg improvizációkból születő produkció a főhősök különbözősége miatt mindig más lesz, ám mindig szórakoztató formában, humorral és sok zenével dolgozzák fel a kiválasztott életét. „Ez szakmailag is nagyon izgalmas, hiszen mindig arról szól, hogy ki hol tart” – mondta Máté Gábor, aki az előadást is rendezi. 
 
Eddig Járó Zsuzsáról, Szandtner Annáról, Kovács Patríciáról, Máthé Zsoltról, Mészáros Mátéról, Péter Katáról, Száraz Dénesről, Gál Kristófról és Dömötör Andrásról készült darab. Idén a JURÁNYI Produkciós Közösségi Inkubátorházban július 28-án 20:30-kor, július 29-én, 30-án, 31-én 18:00-kor és 20:30-kor lesznek előadások.  
 
 
2016.07.19
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.