Sündör és Niru

Napvadászat egy részben
Budapest, Trafó
Pislákoló fényállatkák, csörömpölő zajgyerekek, magával ragadó bábelőadás. Sündör és Niru története barátságról, felelősségről, birtoklásról és az elérhetetlen utáni vágyról mesél hat évnél idősebb gyerekeknek és ámulatra vágyó felnőtteknek.
50 perc
Sündör és Niru furcsa lények, akik egy varázsos világban vándorolnak. Amikor frizbijük átrepül a kerítésen, utánamásznak, és felfedezik a Csillanó Fém Birodalmát. Sündörön elhatalmasodik a fények iránti vágy, barátját hátrahagyva útra kel, hogy megszerezze a Napot. Persze Niru sem ül ölbe tett kézzel, és barátja nyomába ered.
 
A 2015-ben megjelent gyermekkönyvet Bodor Panna dramaturg-hallgató alkalmazta színpadra az író legnagyobb örömére. Mozgalmas, impulzív anyag kerekedett a meséből, amiben az eredeti szöveg szóalkotásai továbbgördülnek, saját világot hoznak létre a színpadon. 
 

 
A két főhős mozgatói Tóth Mátyás és Főglein Fruzsina végzős bábszínész hallgatók, a mese többi alakját pedig Hannus Zoltán ismert és elismert színész kelti életre. Az előadást a Manna Produkció Ugródeszka sorozatában hozták létre idén tavasszal, melynek keretében negyedéves bábrendező hallgatók mutatkoztak be a nagyközönség előtt. Öten kaptak lehetőséget magyar bábszínpadon még nem látott előadások megalkotására és bemutatására. A program első darabja a Stúdió K-ban május közepén, Szilágyi Bálint rendezésében bemutatott Rosalie elmegy meghalni volt, amelyet Lázár Helgának az SZFE-n bemutatott előadása, a népmesei ihletésű Gyásztánc követett.
 
Jegyár: 800 Ft. Korosztály: 6+
2016.11.03
|
(11 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.