Benedict Wells 2010-ben megjelent Különc című regényét a kritkusok a 21. századi Zabhegyezőnek is nevezik. A fiatal felnőttek szabadságvágyáról, a családi kötelékekből való kiszabadulásáról, önmaguk megismeréséről szól.
80 perc
A darab az Orlai produkciós Iroda felkérésére született, mégpedig úgy, hogy a rendező válaszotta ki a regényt, amelyet Fekete Ádám írt színpadra. A rendező, Fehér Balázs Benő mesélt az egyik interjújában a regény megtalálásáról.  
 
„Besétáltam egy könyvesboltba és találomra levettem egy regényt a polcról. A címe és a borítója alapján nem gondoltam, hogy ez lesz, amit keresek, de a fülszövegből kiderült, hogy olyan problémákkal foglalkozik, amelyek érdekelnek. Elolvastam – tetszett.”
 
Ki is a fura? Jesper Lier huszonöt éves. A nappalait sötét pincelakásában tölti, este az utcákat járja. Másnapról másnapra él. Ideje lenne befejeznie a nagyregényét. Ideje lenne szerelmesnek lenni. Kezd kifutni az időből... Bulik, párkapcsolati izgalmak, a jövőtől és jelentől való félelem, valamint rengeteg kérdés arról, hogy mi lesz velük – ezek hálózzák be a főhősők életét.
2017.01.17
|
(12 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.