Köztársaság

Budapest, Trafó
Hogyan lép valaki a zsarnokság útjára? Milyen motivációi vannak egy rettegett uralkodónak? És végül, milyen köztársaság lesz az övé? Ezekre a kérdésekre fókuszál Szálinger Balázs Köztársaság című drámája.
150 perc
A produkciót – a nagysikerű zsámbéki bemutató után – február 13-14-én először mutatják be Budapesten, a Trafóban.

Az előadás alapjául szolgáló színdarab valós történelmi eseményből indul ki: a fiatal Julius Caesart kalózok ejtik fogságba, még mielőtt politikai pályára lépne. A fogságban töltött idő alatt komoly leckét kap életből és hatalomelméletből, amit később hidegen izzó bosszúvággyal fizet vissza. A Köztársaság bemutatja, hogy hogyan sodorja el a kisembert egy nagy volumenű történetformáló erő, milyen traumák és rajta kívül álló elemek határozzák meg életét. Hogyan kezd el mégis küzdeni, szeretni, végül pedig gyilkolni. A Köztársaság globális problémákra és krízishelyzetekre is reflektál és bemutatja a zsarnok emberi történetét. 

A produkciót tavaly augusztusban mutatták be a Zsámbéki Színházi Bázison, ahol óriási szakmai és közönségsikert aratott. Az eredeti előadás egy elhagyatott katonai bázis egyik csarnokában került bemutatásra Cseh Renátó látványtervező különleges díszletével, amit budapesti bemutatóra Cziegler Balázzsal szabnak át a Trafó fekete dobozára.
2017.02.10
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.