Viva Bartók!

Budapest, Radnóti Miklós Színház
A Radnóti Színházban komoly hagyománya van az irodalmi és költői est műfajának, és az elkészült előadások eddig is Bálint András személyétől váltak az irodalom és a személyesség izgalmas találkozásaivá.
100 perc
Ezúttal viszont egy hangversenyzongora is a Radnóti színpadára kerül, mögötte egy világhírű zongoristával, Fülei Balázzsal. „Soha eddig nem tapasztalt helyzet és előadás lesz a Viva Bartók!” – fogalmazott Fülei Balázs zongoraművész, aki az elhangzó zenék és szövegek sorrendjét is összeállította. A szövegek gerincét Bartók három nőnek – Geyer Stefi hegedűművész, Bartók reménytelen szerelme, Ziegler Márta első felesége és Pásztory Ditta, második felesége – írt levelei adják. Az előadásban felhangzó számos Bartók-mű között megtalálhatók olyan ismert darabok is, mint az Allegro Barbaro, az Este a székelyeknél, továbbá részletek hangzanak el a Tizenöt parasztdalból, a Mikrokozmosz köteteiből és a Gyermekeknek ciklusból is.
2017.09.19
|
(5 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.