Az apáca

Budapest, Trafó
A Dollár Papa Gyermekei Denis Diderot klasszikus regényét állították színpadra. Az apáca sok szempontból egyenes ágú folytatása eddigi munkájuknak: klasszikus szöveg újraértelmezése az emberrel és az emberi kapcsolatokkal a középpontban.
90 perc
Ajánlott korosztály: 16+
A Dollár Papa Gyermekei 2017 októberben mutatta be a Trafóban Denis Diderot 1780-ban befejezett klasszikus regényét, Az apácát. A felvilágosodás kiemelkedő művének középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll. Ő meséli el hányattatott életét, zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, szerelmeit, Istenhez fűződő viszonyát, az átlagember előtt ismeretlen zárdabeli élet borzalmait, az összezárt nők egymás közti hatalmi és érzelmi játszmáit.
 
A rendező, Ördög Tamás hat nővel teremti meg a zárdák világát. Az előadásnak meghatározó eleme a zene, melynek szerzője Dargay Marcell. A jelmezekről ismét Kiss Tibor és Dévényi Dalma, azaz a Je Suis Belle fiatal tervezőpárosa gondoskodott. 
 
2017.12.06
|
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.