Az apáca

Budapest, Trafó
A Dollár Papa Gyermekei ezúttal Denis Diderot klasszikus regényét állítják színpadra. Az apáca sok szempontból egyenes ágú folytatása lesz az eddigi munkájuknak: klasszikus szöveg újraértelmezése az emberrel és az emberi kapcsolatokkal a középpontban.
90 perc
Ajánlott korosztály: 16+
A Dollár Papa Gyermekei októberben mutatta be a Trafóban Denis Diderot 1780-ban befejezett klasszikus regényét, Az apácát. A felvilágosodás kiemelkedő művének magyarországi ősbemutatója után, decemberben újabb két alkalommal láthatjuk az előadást, amelynek középpontjában egy akarata ellenére apácának adott 16 éves lány áll. Ő meséli el hányattatott életét, zárdáról zárdára való menekülését, különleges találkozásait, szerelmeit, Istenhez fűződő viszonyát, az átlagember előtt ismeretlen zárdabeli élet borzalmait, az összezárt nők egymás közti hatalmi és érzelmi játszmáit.
 

 
A rendező, Ördög Tamás hat nővel (Kiss-Végh Emőke, Cuhorka Emese, Urbanovits Krisztina, Szalontay Tünde, Stork Natasa, Hód Adrienn) teremti meg a zárdák világát. Az előadásnak meghatározó eleme a zene, melynek szerzője Dargay Marcell. A jelmezekről ismét Kiss Tibor és Dévényi Dalma, azaz a Je Suis Belle fiatal tervezőpárosa gondoskodott. 
 
 
Az Apáca Fotó: Véner Orsolya
Az Apáca  Fotó: Véner Orsolya

2017.12.06
|
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.