Karnyóné

Budapest, Mozsár Műhely (Régi)
Amikor nyakunkba szakadnak a gondok és fojtogat a bánat, miből merítsünk erőt a folytatáshoz? A megoldás legtöbbször meglepő módon jelentkezik. Karnyónénak a segítség egy mókus formájában jött el.
60 perc
A férjét évek óta nem látta, egyedül maradt fogyatékos fiával. A férfi, akiben bízott, átverte. Súlyos anyagi gondokkal küzdött. De Karnyóné nemcsak hogy túlélte, megtalálta a kiutat is a reménytelenségből, és most már azt mondja, az élet mégis csak szép. Hogy mindez, hogy történhetett meg? 
 
Karnyóné egy késő őszi napon, amikor már teljesen maga alatt volt, megfigyelt egy mókust, aki makkot gyűjtött télire, de egyszerre mindig csak egyet tudott elvinni az odújához. És akkor arra gondolt, hogyha ez a kis állat képes megvédeni magát a zord téllel szemben, akkor ez neki is menni fog. „Apró darabokra tépem a problémáimat, elviszem őket jó messzire, mint az a mókus a kis makkokat, de egyszerre mindig csak egyet.” 
 
A Független Színművészetért Alapítvány és a Manna közös produkciójában készült darab rendezője Szilágyi Bálint.  
2017.10.17
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.