Így viszik át - Nyáry Krisztián alapján

Budapest, Mozsár Műhely
Erdeős Anna rendezésében mutatják be a Nyáry Krisztián közösségi médiát is felforgató Így szerettek ők című köteteiből származó történeteket.
A híres írók és költők különféle szerelmi történeteit Tóth Réka Ágnes írta át és Bakonyi Alexa, Döbrösi Laura és Mohai Tamás előadásában ismerhetik meg a nézők az év utolsó napján, először.
Egy este harminchat fokos lázban. Sakkparti Kosztolányi Didééknél. A telefonhívás, mielőtt Böhm Aranka kiugrik az ablakon - az elsőről. Időtlen élethelyzetek fiatalok szájából. Másfél órás szerelemszkeccs. Szilveszter este az ünnepelt költők ritkábban ünnepelt társai kerülnek előtérbe az Így viszik át – Nyáry Krisztián alapján című előadásban, amelyben igaz történetek és számtalan, különféle szerelem kerül reflektorfénybe a Mozsár Műhely színpadán.  
 
„Minden sikeres férfi mögött áll egy nő. De milyen ott állni? Égi múzsa helyett hús-vér nőként a klasszikussá vált sorok mögött. Stílusjáték, szerepcsere és libikóka: ez a darab tíz lazán fűzött etűdben vizsgálja irodalmi örökségünk. Azokat a mintákat, amelyeket kapcsolatainkban, héjanászainkban, anyaképeinkben hurcolunk, amelyekről nézőként magunkra ismerhetünk, és megnyugodhatunk: nem egyedül lépünk ugyanabba a folyóba. Két nő és egy férfi szemszöge visz valami érzékeny egyensúly, megállíthatatlan pulzálás és hétköznapiság felé: felénk. Azoknak, akik csalnak és azoknak, akik megcsalatnak. Akik imádnak. Gyűlölnek. Azokkal, akik cseréltek férjet, feleséget, nemet, ágyneműt, rímképletet. De egy valamit soha: a kiolthatatlan szerelmet, amelyet ha kellett, a szájukban vittek át – a túlsó partra” – olvasható az előadás színlapján.
2017.12.19
|
(4 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.