Ifjúsági előadás sok zenével, Alfred de Musset eredetileg ötfelvonásos Lorenzaccio című műve alapján – a Mentőcsónak Egység és a FÜGE közös előadásában.
90 perc
Ajánlott korosztály: 16+
Musset legtöbb művében a saját kiábrándult, passzív generációjával foglalkozott, a cselekedni képtelen, a fennálló rendszernek végül önmagát megadó fiatalokkal. A szerző Lorenzaccio című drámája a 16. századi, elvben köztársaságként működő Firenzéről mesél, ahol Alessandro Medici korlátlanul gyakorolja zsarnoki hatalmát. Száműzötteket sirat a nép, néhány diák zendülést szít, amit aztán könnyedén levernek. A fejedelem és baráti köre dorbézoló jókedvében nőket becstelenít meg, igazi ellenállás nincs, önfeledt a szórakozás. 
 
Az eredetileg ötfelvonásos művet ifjúsági előadássá alakították a készítők annak érdekében, hogy az elnyomó rendszert vizsgálva a demokrácia fogalmáról a középiskolás diákokkal közösen gondolkodjanak. Vajon mit jelent a mai fiatalok számára a hatalom? Mit várnak el tőle? Képesek észrevenni a hatalom túlkapásait? És ha igen, vannak eszközeik tenni ellene? Akarnak-e egyáltalán? Vajon ma is ugyanolyan passzívak a fiatalok, mint Musset korában?  
 
Korhatár: 16 év 
 
2017.12.04
|
(6 kép)
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.