Deeper

Budapest, Trafó
Meddig fokozható az intimitás, kell-e hozzá közelség, és egyáltalán mit jelent megérintve lenni? A táncelőadásban az alkotók az éritésen keresztül kutatják a kapcsolódási mintázatokat.
80 perc
A Trafó új sorozatában, a Hazai pályában, hét táncpremiert (pontosabban 6 tánc- és 1 fizikai színházi előadást) láthatnak az érdeklődők. Először Marcio Kerber Canabarro, Molnár Csaba, Vadas Zsófia Tamara és Vass Imre első közös előadása, a DEEPER kerül színre.
A DEEPER a másik megismerésében való véget nem érő elmélyülés. Olyan ez, mint egy fraktál videó, minél közelebb kerülünk érdeklődésünk középpontjához, annál nagyobb távlatok nyílnak előttünk. 
Hogyan érintkezzünk érintés nélkül? Hogyan kerüljünk közel a másikhoz úgy, hogy ne sértsük meg a közelségünkkel? Hogyan legyünk egy olyan intim és bizalmon alapuló kapcsolatban, ami egyben elegendő teret és szabadságot biztosít?
Az alkotó-előadók több mint egy éve foglalkoznak az intimitás és az érintés kérdésével. A hosszas próbafolyamat alatt különböző helyzetekben próbálták kikísérletezni azt, meddig is fokozható az intimitás, kell-e hozzá közelség, és egyáltalán mit jelent megérintve lenni. Ezekből a tapasztalatokból születik meg a DEEPER, amelynek sci-fi-be hajló látványvilágáért is az alkotók felelnek. 
Az előadás zenei anyagát Szabó Bálint jegyzi, aki elektroakusztikus, experimentális zenei világával vált elismertté. 
 
2018.01.08
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.