Queendom

Budapest, MU Színház
Hét lény, hét női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék.
80 perc
Ajánlott korosztály: 18+
Szabó Veronika performer-rendező és hét alkotótársának előadása a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshow-k metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfiábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra.
 
A Szabó Veronika koncepciója alapján készült előadás féléves kutatómunka eredményeként jött létre, ami során az alkotók azt vizsgálták, mit csinálhatna egy csapat nő, ha csak ők léteznének és ők diktálnák a szabályokat. Foglalkoztak a hatalom, a szexualitás és erő kérdésével, kísérleteztek a hétköznapi női és férfi szerepekkel, attítűdök imitálásával és kiforgatásával.  
 
Az előadás explicit szexualitást és meztelenséget tartalmaz. 
 
18+
2019.04.04
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.