A cigány

- zenés prevakera egyrészt
Budapest, MU Színház
A Soltis Lajos Színház társulata ezúttal egy népszínművet állított színpadra Szigligeti Ede tollából. Átírták és aktualizálták.
90 perc
Ajánlott korosztály: 14+
A Soltis Lajos Színház társulata második alkalommal dolgozott együtt a k2 Színház rendezőpárosával, Benkó Bencével és Fábián Péterrel, valamint Horváth Szabolcs zeneszerzővel. Az átírt színmű Celldömölk saját története lett a forradalom és szabadságharc idejéről.
A cigány című darab színlapja szerint: Szeretett magyar hazánk láthatárán veszélyes felhők tornyosulnak. Miközben minden hazafi szent kötelessége hazáját bel és kül ellenségek ellen megvédeni, mert ezt igényli a természeti jog. ezt parancsolja a törvény, a magyar cigány Rózsa Peti beleszeret Ivánka Évikébe, Celldömölk legszebb nemcigány magyar lányába. A haza bizodalmasan várja fiaitól, hogy mostani veszélyes körülmények közt, a királyi trón, haza és alkotmány védelmére az ország zászlója alá mentül előbb összesereglendenek, mely összesereglendés következtében elindul a haddelhadd, nem is beszélve a fekete füstirigó, Rózsa Rózsi bánatáról, hogy belészakad a nagy magyar szív és a hegede vonója… 
 
2018.03.02
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.