Repül az alma

Budapest, Kolibri Pince Színház
A tizenéveseknek szóló darabot a színház felkérésére a népszerű svéd színpadi szerző és dramaturg Anders Duus írta.
45 perc
Ajánlott korosztály: 11+
A Repül az alma egy zárkózott, emberkerülő öregúrról szól, akinek magányába egy nap betoppan az unokája, akivel korábban szinte semmi kapcsolata nem volt. A mogorva öreget a falubeli gyerekek sátánfajzatnak hívják, és a saját rohadt almáival dobálják a házát. Vajon miért? Mi működteti a kirekesztő indulatokat, lehet-e bármit tenni ellenük? Vajon egy új, fiatal generáció képes lesz-e meghaladni a múltban gyökeredző előítéleteket?
 
Anders Duus neve nem ismeretlen a Kolibri Színház közönsége számára, hiszen ő jegyzi szerzőként a hét évig nagy sikerrel futott Boni és Klájd kereket old című előadást is, amelyet szintén a stockholmi Teater de Ville rendezője, Benedek Judit vitt színpadra. A rendezőnőnek a Kolibriben bemutatott korábbi munkái közé tartozik a svéd színházzal koprodukcióban készült Európai történet, valamint a Kirúgberúg és a Mama kerestetik.
 
Az előadás nagyszerű szerepeket kínál a színház népszerű művészei számára, az ifjú nézőket pedig megismerteti egy olyan történettel, amely nemcsak a távoli Svédországban, de nálunk is megeshet...  
 
2018.04.10
|
(5 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.