Raphael

Budapest, Trafó
Az előadás egyszerre a finom árnyalatok keresése egy olyan témában, amely elsőre fekete-fehérnek tűnik; és tabló a vágyról, amely egymáshoz köt minket.
50 perc
Ajánlott korosztály: 18+
Ketten vannak: az egyik aktív, a másik passzív, halottnak tűnik. Találkoznak egy kikényszerített, de bizonytalan duettben, melyben az egyik játszik a másikkal. Hol edzőtársat keres, hol bábozik vele, hol a halálba viszi. A másik tónustalanul hever, nem csinál semmit, nem fejt ki erőt, nem ellenkezik, hagyja, hogy bármi megtörténjen vele. Így fedezik fel közösen az intimitás és a perverzitás rugalmas határmezsgyéjét.
 
A szereplők mindketten komoly táncos és újcirkuszos képzésből érkeznek. Alexander Vantournhout a brüsszeli Cirkuszművészeti Egyetemen (ESAC) végzett, és tanult az Anne Teresa de Keersmaeker által vezetett rangos kortástánc iskolában, a PARTS-ban is. A cselgáncs múlttal rendelkező Raphaël Billet pedig Hollandiában tanult a tilburgi Cirkusz- és Előadóművészeti Akadémián akro-tánc specializáción. Ők ketten találkoztak a dramaturg és újságíró Bauke Lievensszel, aki a mozgáskutatástól kezdve része a projektnek – és ez nagyon látszik is a munkán. 
 
A Budapesti Tavaszi Fesztivál és a Trafó közös programja 
 
KÍSÉRŐPROGRAMOK
 
ÁPR. 12.: az előadás után beszélgetés és közönségtalálkozó az alkotókkal. 
ÁPR. 13-14.: az előadás után közönség-össze-találkozó.  
ÁPR. 14, 13:00-16:00: Inspirál Cirkuszközpont, WORKSHOP  
2018.04.06
|
Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.