Alexis Lathan Scallabouche Társulatának mozaikszerűen építkező, „fragment theatre” metódussal készülő előadásaiban megszűnik a határvonal a közönség és a színpad között.
70 perc
Részben fiktív, részben Mary Shelley, részben kihallgatott történettöredékek alapján készült Frank Stein című legújabb előadásuk. A szörny hangja mindenkiben benne van: a sóvárgó taxisofőrben, egy önigazolást kereső fiúban, egy házasságukat megmenteni kívánó párban vagy a szexuális bűnt elkövető férfiban. Ezek a rémisztő, kihallgatott történetek, amelyeket Londonban és Budapesten, villamoson, vonaton vagy az utcán rögzítettek a társulat tagjai, alkotják az előadás vázát.
 
Számtalan narrációs technikán keresztül viszik bele az alkotók a nézőket Frank Stein világába. Egy olyan világba, ahol az emberek kendőzetlenül vallják meg saját történeteiket, és felteszik maguknak a kérdést: megteremthetjük-e a szörnyet nemcsak magunkban, hanem másokban is történeteinken keresztül? Önnarráció, történetgyártás és -értelmezés a Scalla storytelling technikájával, ahol bárki lehet a teremtő és az általa létrehozott és életben tartott lény is. 
 
2018.05.04
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.