A vihar

Budapest, Budapest Bábszínház
Shakespeare utolsó drámája mese és elmélkedés a politikáról. A mesében lelepleződik a kisszerűség és az ostobaság, és valódi hatalomnak tűnik a bölcsesség és a morális tartás.
150 perc
Ajánlott korosztály: 16+
Nem lehet eleget hangsúlyozni a Budapest Bábszínház mottóját: #abábnemkorosztályhanemműfaj. Ezt bizonyítja a színház 2018-19-es évadának első bemutatója is, hiszen Shakespeare A vihar című kései mesterművét a megbocsátásról, a nagylelkűségről és a megvilágosodásról kifejezetten felnőtt nézőknek szánta a rendező, Szikszai Rémusz. Az ő értelmezésében A vihar nem véletlenül kapott 16+ karikát. Szikszai Rémusz abban hisz, hogy minden korosztálynak az őket foglalkoztató kérdésekről kell előadást készíteni. Egy felnőttet pedig jobban izgatja az elmúlás problémája, másképp összegez, másképp gondolkodik a halálról, a félelmekről, mint egy kamasz.
 
Prospero birodalma Shakespeare szerint a hangok szigete, ezért a zenének és a hangoknak különleges jelentősége lesz az előadásban. Dinyés Dániel írja a dalokat Nádasdy Ádám fordításához, és két DJ is közreműködik: Bolcsó Bálint és Kovács Jázon. A különböző, sokszínű bábtechnikákat Hoffer Károly tervező jegyzi. Prospero szerepében Fodor Tamást láthatják a nézők, a lányát, Mirandát Pájer Alma Virág alakítja.
 
A vihar másodszor kerül a Budapest Bábszínház repertoárjára, első alkalommal 1988-ban – akkor még Állami Bábszínháznak nevezték – Garas Dezső rendezte az előadást, és Prospero szerepét is ő játszotta.  
16+ 
2018.09.27
|
(4 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.