Időfutár

Budapest, Pesti Magyar Színház
Elkészült az egyik legkedveltebb mai ifjúsági rádiójáték, majd regénysorozat, az Időfutár színpadi adaptációja.
120 perc
Az Időfutár – amit Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea írt – már számos gimnáziumban ajánlott olvasmány. A színmű a Varázsfuvola bemutatójának előestéjére repíti a nézőket. Az előadásban szereplő művészek olyan izgalmas karaktereket keltenek életre, mint például Mozart, az Éj Királynője, Schikaneder és Kempelen Farkas, miközben a nézők drukkolhatnak, hogy a 15 esztendős Hanna és barátai képesek legyenek megoldani az előttük álló feladatokat, hogy Mozartnak és társainak sikerüljön létrehozni a Varázsfuvola bemutatóját, ahelyett, hogy végzetesen megváltozna a jövő. És persze izgulhatnak, hogy Hanna helyre tudja-e hozni, amit elrontott és időtlen szerelemre talál, vagy megégetik, mint boszorkányt! 
 
„Amikor megtudtam, hogy az Időfutárra kértek fel, azért örültem, mert olyan, mintha a magyar Harry Pottert játszanánk – árulta el Döbrösi Laura, Hanna alakítója – Óriási kihívás eljátszani Hannát, különösen azért, mert több százezer fiatal valójában jobban ismeri őt, mint én! Akik olvasták a könyveket, azokban már kialakult egy kép Hannáról, ezért nehéz és félelmetes feladat, hogy ezúttal nem csak a szövegkönyvnek, de hétkötetnyi rajongónak is meg kell felelni. Hanna vérbeli 21. századi csaj, ritka jó női főszerep, egy hősnő, aki kenterbe vág mindenkit az internetes tudásával, ráadásul még sakkbajnok is. Boldog vagyok, hogy egy ilyen erős és karakteres női szerepet játszhatok! 
 
2018.09.27
|
(8 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.