Special Society/Insoundout

Budapest, Bethlen Téri Színház
1 este 2 előadás 2 koreográfus. A Közép-Európa Táncszínház duplaestje a Trafóban Anton Lachkyval és Mészáros Mátéval.
60 perc
Az Insoundout előadás – ami azt feszegeti, hogy kicsoda is a táncos, amikor éppen nem táncol – Mészáros Máté második munkája a Közép-Európa Táncszínházzal. Az előadás a 2018-as Nemzetközi Monotánc Fesztivál fődíjas előadásának választották.
Anton Lachky saját társulatával 2017-ben mutatkozott be Magyarországon a Side Effects (Mellékhatások) című előadás koreográfusaként. Ezúttal először dolgozik együtt magyar társulattal. A Közép-Európa Táncszínházzal közös Specail Society – Különleges Társaság című előadásában egy társaság szürrealisztikus képei peregnek le előttünk, miközben az álom és a képzelet birodalmába lépünk. Fantasztikus, helyenként groteszk képmások kelnek életre a színpadon. A változó karakterek öntudatlan, spontán kinyilatkoztatásra törekednek és felszabadulnak a tudatos elme kontrollja alól.  
 
Anton Lachky tánctanulmányait a J.L.Bellu Conservatory in Banská Bystrica intézményében kezdte, ahol részt vett a Moving Academy for Performing Arts képzésén is, 2001-ben nyert felvételt a Bratislava Egyetemre, majd Belgiumban további tanulmányokat végzett a P.A.R.T.S. -on. 2004-ben az Akram Khan Company tagja, 2007-ben társalapítója a Les SlovaKs Dance Collective-nek. Koreográfusként többek között a Helsinki City Theatre, Iceland Dance Company, Gottengorg Ballet, Scottish Dance Theatre társulatainak alkotott. 
 
Mészáros Máté a Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, majd külföldön, olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. 6 évig volt a belga fizikai színház, az Ultima Vez társulatának tagja, jelenleg szabadúszó alkotóként dolgozik. 
 
 
 
 
2019.03.11
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.