Magyar hősök, csaták és szerelmek

Táncos történelemkönyv
Budapest, Nemzeti Táncszínház, április 12. 19:00
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes színes, látványos táncképekkel, megható lírai pillanatokkal és az eredeti népzene mellett komolyzenei, illetve világzenei kísérettel mutatja be nemzetünk emlékezetes eseményeit, ismert és kevésbé ismert hőseit.
Nemzeti Táncszínház  (Budapest)
 
2019. április 12., péntek
19:00
 

Koreográfia: Zsuráfszky Zoltán

 
A honfoglalás, a kereszténységünk, Balassi Bálint végvári vitézei, Dózsa parasztjai, a törökök elleni csatáink, Rákóczi szerelme és kurucai, nagy utazók álmai, majd természetesen a '48-as forradalom hősei és harcai, mind- mind megelevenednek a táncos „képeskönyv” lapjain. 
 
A Magyar Nemzeti Táncegyüttes neve pontosan kifejezi a társulat hazai, európai és tengerentúli küldetését, a kárpát-medencei magyar néptánckincs megismertetéséért és népszerűsítéséért végzett felelősségteljes és professzionális munkáját.
A táncegyüttes Magyarország egyik legnagyobb létszámú hivatásos néptáncegyüttese. „Anyanyelve” a Kárpát-medence néptánckincse, amelyből a nagy formátumú történelmi táncjátékoktól az autentikus folklórműsorokig, a dramatikus táncszínházi előadásoktól a népi hagyományainkon alapuló mesedarabokig terjedő, sokszínű repertoár építkezik. Valamennyi produkció közös jellemzője a rendkívüli dinamika, a táncok virtuozitása és a színpadképek látványossága. Az együttes táncelőadásai Budapesten, vidéken, a Kárpát-medence magyar lakta területein rendszeresen láthatók. 
 
Rendező-koreográfus: Zsuráfszky Zoltán
2019.02.15
|
Játék
A svájci formációt az industrial irányzat ősatyjai között emlegethetjük.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.