Riviéra

Budapest, Belvárosi Színház, március 23. 19:00
Molnár Ferenc 1926-ban megjelent és viszonylag ritkán színre vitt művét láthatjuk a belvárosban.
Belvárosi Színház  (Budapest)
 
2020. március 23., hétfő
19:00
 
A történet egy nagyvárosi áruházban játszódik, ahol Misch úr, a kereskedősegéd az éjszakai kirakatrendezésre készül. A próbababák előkelő nyári ruhákat, az egész kirakat pedig dél-franciaországi miliőt kap: készül a Riviéra. Misch úr serényen dolgozna, ha Casella, az áruház multimilliomos tulajdonosan nem vetett volna szemet szerelmére, a kesztyűosztályon dolgozó Lujzára és nem hívta volna meg a nőt az igazi Riviérára. Két gyerekkori barát, két férfi, és egy kérdés: tisztességesen vagy sikeresen kell-e élni?
 
„...Az a színpadi ötlet, hogy valaki, aki ellenségével nem mer szembeszállani, dühében hősködve szembeszáll az ellenség tehetetlen árnyékával, egy róla készült viaszbabával, színpadi ötletnek elsőrangúan mulatságos, pompás, eredeti, újszerű, zseniális – műfajszerűen a legjobb, legnemesebb vígjátékanyag, shaw-i, moliere-i, csaknem cervantesi trouvaille.”
Karinthy Frigyes 1926, Nyugat.
 
Az előadás a győri Vaskakas Bábszínház, az Orlai Produkciós Iroda és a FÜGE együttműködésében jött létre.
 
2019.04.05
|
(7 kép)
Játék
Amit nem látsz, az is árthat neked. Az Emmy-díjas Elisabeth Moss a főszereplője ennek a félelmetes modern mesének, melyet a Universal klasszikus szörnykaraktere ihletett.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.