Tündöklő középszer

Budapest, UP - Újpesti Rendezvénytér
Baj az, ha valaki középszerű? Néhányan ennél a jelzőnél sértőbbet el sem tudnának képzelni. Pedig középszerűnek lenni jó.
100 perc
Ajánlott korosztály: 16+
Nyugodt, kiszámítható, zavartalan, hogy azt ne mondjam, boldog állapot. Nem egyenlő a tehetségtelenséggel. Jó esetben. Mert ha a másik oldalról nézzük, az unalmas és reménytelen talán csak önvigasztalásként sorolja magát a nagy átlagba a kiemelkedő helyett. Pintér Béla Társulata ezt a kérdéskört feszegeti. Ők saját magukra fordítják le a tehetség, tehetségtelenség, fölöslegesen befektetett energia kérdését.
 
Hogy ez mennyire belterjes, és mennyire szól a külvilágnak, az mindegy is, hiszen a néző örül, ha a kulisszák mögé lát, és bármit is tálalnak elé – ha az nem középszerű –, leszűri a magának való tanulságot. Márpedig Pintér Béláékra nem jellemző a középszerűség. Így aztán csalódás kizárva.
csefke
2010.12.13
|
(5 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.