Kakukkfészek

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Ken Kesey Száll a kakukk fészkére című regénye 1962-ben jelent meg, egy évvel később megszületett a mű színpadi változata, majd 1975-ben pedig Miloš Forman filmet is készített belőle.
Ajánlott korosztály: 16+

Kapcsolódó cikkek

A történet egy elmegyógyintézet egyik osztályán játszódik, melynek több lakója azért húzza itt meg magát ott, mert nem tudja, vagy nem akarja vállalni azokat az összeütközéseket, amik a társadalomban való létezéshez elengedhetetlenek. Inkább alávetik magukat a főnővér törvényeinek. Míg egy nap új lakó érkezik. Az egyik legrégebbi lakó, Bromden, a félvér indián süketnémának tetteti magát. Ha el tudja titkolni, hogy van esze, békén hagyják. Új beteg érkezése kelt átmeneti érdeklődést a bentlakókban. Randle Patrick McMurphy is tettet. Ő azt, hogy bolond. De ő nem rejtőzködő fajta. Szeret élni, és szereti, ha élnek körülötte. Szórakozni akar és szórakoztatni. Nem önzetlen grál-lovag, de van benne szeretet és szolidaritás. És megvan benne a felháborodás képessége. És nekimegy a mézbe mártott aljasságnak.
2019.09.11
|
(7 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.