Boldogság...

Budapest, Orfeum, a pesti mulató
Vacsoraszínházi előadással emlékezik meg Cserháti Zsuzsáról július 23-án, halálának évfordulóján az Orfeum. A darab főszereplője és megálmodója a 2014-es X-Faktorban bemutatkozott művész, Horányi Juli. Az est dokumentarista megközelítéssel és rengeteg dallal mutatja be Cserháti Zsuzsa munkásságát, és sorsának alakulását.
 - 2002 nyarán találkoztam először és utoljára Cserháti Zsuzsával. Gimnazista voltam és nagyon szerettem énekelni. Tudtam, hogy Zsuzsa nagy énekesnő, de azt hiszem fel sem fogtam, hogy egy élő legendával váltottam pár szót. Fontos, hogy méltóképpen emlékezzünk rá, nem feledkezhetünk meg munkásságáról, dalairól - mesélte Horányi Juli, az előadás szerzője.Az előadás fő célja, hogy rendhagyó módon állítson emléket Magyarország egyik valaha élt legnagyobb énekesnőjének. A fellelhető interjúkból, beszélgetésekből, dokumentumokból a közönség számára is egyértelműen kirajzolódik az az út, amin Cserháti Zsuzsának végig kellett mennie. A színészek által játszott szituációk nem megírt fikciók, hanem valós interjúk, dokumentumok felhasználásával készített szövegek. A jelenetek között csendülnek fel élő zenekari kísérettel azok a dalok, melyek meghatározták Cserháti Zsuzsa pályáját és összeforrtak élete állomásaival. A nézőt az énekesnő életén végigvezető történeti vonal megtartása érdekében az elhangzó dalok időrendben kerülnek előadásra, így még egyértelműbbé válik egymásra hatásuk az énekesnő életének eseményeivel.
2019.06.15
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.