Tündöklő Jeromos

Budapest, Nemzeti Színház
A Spectrum Színház, a Maros Művészegyüttes közös produkciójában bemutatott Tündöklő Jeromos a nagysikerű kisvárdai, mikházai és gyulai előadásai után a főváros két színházában is bemutatkozik.
Tamási Áron színművét november 9-én a Nemzeti Színházban, december 21-én a József Attila Színházban mutatják be. 
Tamási drámája egy erdélyi faluban játszódik, adventi időszakban, amikor „a Fekete felhő,… ráereszkedik a falura és megzavarja a nyájakat és az emberek jóravaló lelkét, és nem marad más, csak a remény…”
A Tündöklő Jeromos egy egész közösség Megváltót váró keserűségét és reményeit, valamint a várakozásra hamis választ adó Jeromos történetét jeleníti meg. Tamási rituális színháza az adventi időszakot idézi: a sötétségből a fény várásának, a régi rosszal való szembesülésnek és lezárásnak, valamint a jobb új év reményének és elhatározásának idejét.  
Török Violát, az előadás rendezőjét, a Spectrum Színház társulatalapítóját már zenészként is a zene színpadi megjelenítése foglalkoztatta, és rendezőként is olyan darabokra esik a választása, melyeknek erőteljes költői világát a zene szervesen egészíti ki. Mivel nézete szerint Tamási Áron világához áll legközelebb a magyar népzene és néptánc, így az általa színpadra állított művekben, mint a Boldog nyárfalevél, a Hullámzó vőlegény, a Vitéz lélek, is ezt a formanyelvet használja. 
 
A Maros Művészegyüttes és a Spectrum Színház előadásában 
 
 
November 9., 19h Nemzeti Színház 
December 21., 19h József Attila Színház 
 
2019.11.07
|
(6 kép)
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.