AranyAsszonyok

Budapest, Nemzeti Táncszínház
A Böjttől böjtig és Az én mesém című előadások rendezőjének újabb alkotása, ami egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére.
82 perc

Koreográfia: Furik Rita

Rendező: Furik Rita

Díszlet: Furik Rita

Jelmez: Furik Rita

 
Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.  
Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól? Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz? Amitől oly régen megfosztva van? 
 
A folklórba ágyazott motívumok a tánc, az élő népzene és ének nyelvén egyért szólnak: feleleveníteni a hitet az iránt, hogy a Szeretet az egyetlen létező és élhető kommunikációs csatorna. 
 
„Az Aranyasszonyok ismerték önmaguk napfényes és sötét oldalát. Biztos tudással ezen felülemelkedtek, és az Embert szolgálták. Éberen tartották az isteni fényt. Ma, mi vagyunk ezek az emberek. Az AranyAsszonyok köztünk élnek. A férfiakról is beszélhetnénk úgy, hogy aranyasszonyi minőséggel megáldottak. Ez ugyanaz a tudás. Számunkra itt a minőségen van a hangsúly, a Szeretet szerteágazó megnyilvánulásán" – vallja Furik Rita rendező-koreográfus.
 
 
 
 
2019.11.05
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.