Red Haired Men / Vörösek

Budapest, Trafó
A Trafó közönsége számára már ismerős Alexander Vantournhout a tánc, az akrobatika, a cirkusz és a színház kombinálásával olyan univerzumot hoz létre, amelyben a csoda és a humor soha nem jár kockázat nélkül.
70 perc
Ajánlott korosztály: 12+

Koreográfia: Alexander Vantournhout

 
Az előadáshoz az orosz író, Danyiil Harmsz rövid elbeszéléseiből merített, amelyek a sztálini tisztogatások idején születtek, és jellemzően nyugtalanító hangulatú szövegek, abszurd humorral. Az előadásban is használt eszközök, mint a kényelmetlen fizikalitás, a nonszensz és a nyelv hangsúlyossága szintén mind tipikus harmszi jellegzetességek. Vantournhout és a három másik előadó együtt „fordítja” ezeket színpadra: a koreográfia cirkuszi attrakciókkal és mágiával is kiegészül.
 
Vantournhout előadása kikerüli a koncepcióból adódó epizodikus jelleget, és olyan hatást kelt nézőkben, mintha ők is a szövegek és a fizikalitás határán egyensúlyoznánk az alkotókkal együtt. Egy koherens összművészeti univerzum kerül itt megalkotásra, egy meglepő világegyetemé, melyet a néző kedvére lakhat be.
 
Alexander Vantournhout neve ismerősen csenghet a Trafós közönségnek, hiszen 2018-ban fellépett itt Bauke Lievenssel. 2014-ben és 15-ben két szóló előadása és Raphaël (2017) című duettje után a Vörösek Alexander Vantournhout első csoportos koreográfiája.
2019.11.07
|

Mézes gondolatok.
Budapest, Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2019. november 22. - 2020. április 5.

A különutazás terei - Ujházi Péter kiállítása.
Székesfehérvár, Csók István Képtár, 2019. november 22. - 2020. március 29.

Kertész leszek - Kiss Márta kiállítása.
Budapest, Eötvös10 KKSz, 2019. november 27. - 2020. január 3.

Játék
Jack Malik csak egyike volt a sok sikertelen dalszerzőnek... legalábbis tegnapig. Egy különös áramkimaradást követően Jack (Himesh Patel) ugyanis arra eszmél, hogy ő az egyedüli az egész világon, aki emlékszik a The Beatlesre!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.