A félőlény

Budapest, Karinthy Színház
„Na, most lett elegem az egészből!” Ezzel a mondattal kezdődik Békés Pál darabja, ami valójában egy rém-mese-játék kicsiknek és nagyoknak.
A világ már nem olyan, mint régen. Nincs béke, nincs nyugalom, mert megjelentek mindenféle szörnyek, akik rettegésben tartják a Kiserdő-lakóit. És amikor a legjobb barátról kiderül, hogy ellenség, amikor már az otthon, az erdő sem biztonságos többé, amikor már nem lehet bízni senkiben, mikor nem tudni, ki szörny és ki nem, akkor ideje, hogy a Félőlény összeszedje minden bátorságát, hogy bízzon magában és a könyvekben, amikből mesél.
 
A szörnyek a Félőlényben látják legfőbb ellenségüket. Nem a félelme, hanem a könyvei miatt, amelyekben mindig minden szörnyet és rémet legyőznek. És amíg ezek a mesék léteznek és csak egyetlen lény is van, aki hisz igazukban, addig a szörnyek nem érezhetik magukat biztonságban. A Félőlénynek egyetlen lehetősége, hogy elinduljon és megmentse az erdőt és a barátait, hogy mesékkel újrateremtsen egy szörnymentes helyet. 
 
Ilyen hely a színház is, ahol kicsik és nagyok biztonságban érezhetik magukat, hiszen ez az előadás egy csupaszív történet et mesél el, ami tele van reménnyel és jósággal és igazi bátorsággal. Megtudjuk, hogy szörnnyé válni könnyű, nagyon könnyű. Nem lenni szörnnyé az nagyon nehéz.  
 
2019.11.29
|
(9 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.