O. Horváth Sári díjnyertes drámája a gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő kételyeket és problémákat igyekszik a lehető legösszetettebben láttatni.
A helyszín természetesen a mai Magyarország, ahol a társadalom egyre nagyobb nyomást helyez a nőkre: a szülés egyfajta morális kötelezettség. De mit is jelent ma itthon világra hozni egy új életet? Hiszen alapvetően befolyásolja lehetőségeinket szociális hátterünk, életkorunk és aktuális helyzetük – ám az egyre hangosabb szólamok ezeket a körülményeket aligha veszik figyelembe.
 
Az előadásban nyolc különböző, ám egyre szorosabban összefonódó életút jelenik meg: van itt középkorú házaspár, gyermekvállalást fontolgató leszbikus pár, méhnyakrákkal küzdő, de gyermekre vágyó fiatal lány és szexuális erőszak áldozatául esett nő is. Az előadás merészen és nyitottan nyúl hát a gyermekvállalás témájához, és nem fél feltenni azokat a kérdéseket, amelyek mindeddig tabunak számítottak.  
Dézsi Fruzsina
2020.01.23
|
(7 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.