Ki vele, Néró!

Budapest, Benczúr Ház
A Kosztolányi Dezső kultikus, Nero, a véres költő című regénye alapján megszületett előadás azt vizsgálja, hogy vajon melyik az a pillanat, amikor egy tizenhét éves fiatalból immáron menthetetlenül őrült diktátor válik.
A történet főszereplője Nero, a középszerű költő, aki ölébe egyszer csak mérhetetlen hatalom hullik: Róma császárává válik. Ám maga a pozíció nem hozza magával a vezetői képességeket, az ifjú császár pedig képtelen felismerni saját alkalmatlanságát és tehetségtelenségét, így nincs is semmi, ami megfékezhetné: feloldatlan frusztrációi hihetetlen gyorsággal döntik össze az államgépezetet. De vajon hogyan, mitől vált ő gonosszá? Meddig lehetett volna visszafordítani a tragédiát? És legfőképpen: mekkora felelőssége van mindebben a környezetnek? A válaszokat a nézők és az alkotók minden alkalommal közösen igyekeznek megtalálni.  
Dézsi Fruzsina
2020.01.17
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.