Sztárcsinálók

Budapest, UP - Újpesti Rendezvénytér
A Vámpírok bálja, a Sakk és a We Will Rock You musicalek után ismét nagyszabású feladatra vállalkozik a PS Produkció: az első magyar rockoperát, az ókori Rómában játszódó Sztárcsinálókat tűzi műsorára.
A Sztárcsinálók legendás ősbemutatóját 1981-ben tartotta a Rock Színház, és a darab népszerűsége azóta is töretlen, az 1990-es évektől kezdve több színház vette repertoárjába és nemzetközi színházi fesztiválokra is meghívást kapott. A sokszereplős, látványos elemeket tartalmazó darab most Szente Vajk friss, izgalmas rendezésében tér vissza Budapestre. 
 
A rockopera története az ókori Rómában játszódik, a főszereplő Néró korában, Kr. u. 54-ben kezdődnek az események, Claudius császár uralkodásának utolsó évében, és Néró haláláig tartanak. Az uralkodásra már alkalmatlan Claudius császárt felesége, Agrippina Senecával összejátszva megmérgezi, hogy Agrippina első házasságából származó gyermekét, Nérót tegyék meg császárrá. Ők ketten, Agrippina és Seneca a sztárcsinálók, az útban lévők eltakarítói, a következő felkenői, majd megbuktatói. Úgy gondolják, az ifjú császárt bábként irányítva, a háttérből gond nélkül kormányozhatják a Római Birodalmat. A költői ambíciókat dédelgető Néró azonban hamarosan felülírja Seneca és Agrippina terveit. Néró felbukkanása, tündöklése, majd bukása minden korban tanulsággal szolgál.  
 
2020.01.23
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.