A szerelmesek házai

Budapest, Radnóti Miklós Színház
Új címmel és új fordításban mutatja be a Radnóti Színház George Bernard Shaw 1892-ben Londonban bemutatott, majd 1898-ban a Barátságtalan színművek kötetben megjelent darabját, ami egy klasszikus szerelmi történetként, igazi romantikus vígjátékként indul.
A fiatal, jó családból származó orvostanhallgató, Harry beleszeret egy helyes, gazdag lányba, Blanche-ba, és úgy döntenek, hogy összeházasodnak, ám a férjjelölt és apósa között nagyon hamar komoly nézetkülönbség támad. Blanche apja, a felkapaszkodott vállalkozó ugyanis londoni ingatlanok bérbeadásával foglalkozik, és főleg ügyeskedéssel, a szegény, kiszolgáltatott bérlők megnyomorításával szerezte vagyonát, amit hozományként bőkezűen felajánl lányának és leendő vejének. A fiatal, lánglelkű fiú azonban mereven visszautasítja az ajánlatot, és úgy tűnik, ez az ellentét kibékíthetetlen.
 
2020.02.14
|
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.