Quad / Domestic Noise

Budapest, Trafó
Kálmán Eszter, Matkó Tamás és alkotótársaik rendszeresen dolgoznak együtt különböző színházi munkákban, most egy közös projekt keretében fedezik fel a hang rendhagyó lehetőségeit.
A Staféta program keretében megvalósuló kísérleti előadás két formailag különböző részben foglalkozik a hangok és zörejek dramaturgiai szerepével, a hang és kép, a hang és előadó viszonyával, a hallás színházi élményével.
Kálmán Eszter: Domestic Noise című, Friedenthal Zoltánnal közösen előadott előadása a hang, a zaj, a zörej, ezek narratív szerepe és képpel való viszonyuk kerül fókuszba. Matkó Tamás: Quad című előadásának középpontjában Samuel Beckett eredetileg TV-játéknak készült Quad I+II című szöveg nélküli drámája áll.
Az előadásban egy meghatározott geometriai formát követve, négy különböző színű jelmezt viselő alak bejár egy teret. A színekhez hangszerek/hangszínek/hangerők rendelhetők hozzá, ami ezáltal a karaktereknek egy „hallható” dimenziót kölcsönöz, így az előadás hangszerelése is egy állandóan permutálódó, változatos hangkép.
2020.01.23
|
(11 kép)
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.