Teljes napfogyatkozás

Hampton darabját méltatlanul keveset játsszák. Magyarországon például tíz éve nem mutatták be. Amerikában, Leonardo di Caprio főszereplésével néhány éve film készült belőle. A sziporkázó párbeszédekkel tarkított mű valósághű líraisággal ábrázolja a két költő viharos szerelmét. Kapcsolatukat felhőkbe emeli és pokolba taszítja a kor egyik közkedvelt kábítószere, az abszint. A dráma, fülledt erotikája és meztelen jelenetei miatt korhatáros. Csak 18 éven felülieknek!
Párizs, 1871. A híres költő, Paul Verlaine véletlenül kapja kezébe fiatal pályatársa, Arthur Rimbaud verseit. Verlaine elragadtatásában házába invitálja a fiatalembert és nem is sejti mekkora érzelmi vihart kavar ezzel. Az ifjú zseni fiatalságával, szépségével és páratlan tehetségével lenyűgözi a szürke, hétköznapi életet élő poétát. Paul halálosan szerelmes lesz a szabadelvű, pimasz és erkölcstelen fiúba, aki találkozásuk percétől kezdve mindent elkövet, hogy feldúlja a férfi életét. Verlaine attól kezdve hol Mathilde, a felesége, hol pedig Arthur szobájában tölti az éjszakákat...
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.