Egri csillagok

Eger, Dobó István Vármúzeum
Mi lehetne méltóbb helyszíne az Egri csillagok című musicalnek, mint maga az egri vár? Augusztus 5-én és 6-án este 20 órától ismét az eredeti falak között elevenedik meg a hős várvédők története az Agria Nyári Játékok programjaként.
A darab, melynek ősbemutatója 1997-ben volt a Margitszigeten, 2003 óta látható évente pár alkalommal a várban is, de emellett rengeteg sikeres előadást tudhat maga mögött, például Csíksomlyón, illetve Hollókőn, és szerte az országban. A látványban gazdag musical száznál is több szereplőt vonultat fel, a csatajelenetekben valódi vitézek remekelnek (Egri Vitézlő Oskola, egri Végeknek Tüköri Haditorna Egyesület), a korhű jelmezek pedig különösen jól érvényesülnek az autentikus helyszínen, varázslatos hangulatot teremtve ezen a néhány estén.
 
A kerettörténet szerint a felségárulás vádjával bebörtönzött Dobó István kapitány és a börtönben őt meglátogató Bornemissza Gergely beszélgetése révén kel életre az egri ostrom, és a főszereplők életének megannyi történetén keresztül a török idők Magyarországa. 
 
Augusztus közepén (11., 12.) egyébként még két alkalommal lesz látható a darab a történelmi helyszínen. Az előadásokra jegyek már kaphatóak, bővebb információ az Agria Nyári Játékok honlapján található. 
Xavér
2011.07.28
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.