Furcsa pár (női változat)

Zalaegerszeg, Kvártélyház
A zalaegerszegi Kvártélyház ötödik szezonjának vége felé bátran kijelenthetjük, hogy ez az évad is számos sikert hozott és remek színházi élményt jelentett az idelátogató publikumnak estéről estére. A szabadtéri előadások különleges....
két rész
...hangulata csak felerősítette a sikerdarabok hatását, így A padlás, a Játék a kastélyban, Az angyal vagy a Hotel Menthol nézői is elégedetten távozhattak a nézőtérről. Az élménynek még nincs vége, hiszen augusztus 26-án este A vizsga című vígjátékon nevethetünk, ami a népszerű Furcsa pár női változata. Az eredeti Neil Simon-műből Jack Lemmon és Walter Matthau főszereplésével készült filmet 1969-ben Oscar-díjra jelölték. A szerző húsz évvel az ősbemutató után átdolgozta művét, így született meg a női változat. A történet napjainkban játszódik Olive Madison lakásán a Riverside Drive-on.
 
Ez volt a Hevesi Sándor Színház Nádasdy Kálmán Stúdiójának vizsgaelőadása, ami annyira jól sikerült, hogy a Kvártélyház közönsége is láthatja. A fiatalok egyszer már bemutatták, ám akkor csak „bennfentesek” – családtagok, színházi dolgozók, barátok – előtt, így a színészek számára ez most igazi kihívást jelent. Főszerepben Kováts Dóra és Lupaneszku Vivien, a darab rendezője a Jászai-díjas Farkas Ignác. 
 
 
Zsu
2011.08.22
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.