Hair

New Yorkban, a Biltmore Színházban, 1968. április 29-én szédületes világsiker vette kezdetét, ugyanis ezen a napon mutatták be a Brodway-n is a Hair című musicalt. A Hair több, mint egy musical. A Hair kollektív memorandum, üvöltés és segélykiáltás, tiltakozás és kétségbeesett panasz, dühkitörés és szeretetsóvárgás. A musical a hatvannyolcas életérzést tükrözi, a hippik, a "virággyermekek" életstílusát vitte színpadra, lázadásukat a szexuális szabadságért, tiltakozásukat a vietnámi háború és a társadalmi kötöttségek ellen. A Hair egy nemzedék kiszolgáltatottságának és ebből fakadó agressziójának lenyomata. Mindez ma már történelem, azonban a musical azóta klasszikussá és világsikerré lett. A zseniális zene átmentette a Hairt-t az "utókornak", hiába szűnt meg a darab közvetlen aktualitása. A Hair lírai mű. Az egri előadás a gyökerekhez visszanyúlva a darab születésének szellemiségét megidézve keres kapcsolatot mai életérzésekkel.
New Yorkban, a Biltmore Színházban, 1968. április 29-én szédületes világsiker vette kezdetét, ugyanis ezen a napon mutatták be a Brodway-n is a Hair című musicalt. A Hair több, mint egy musical. A Hair kollektív memorandum, üvöltés és segélykiáltás, tiltakozás és kétségbeesett panasz, dühkitörés és szeretetsóvárgás. A musical a hatvannyolcas életérzést tükrözi, a hippik, a "virággyermekek" életstílusát vitte színpadra, lázadásukat a szexuális szabadságért, tiltakozásukat a vietnámi háború és a társadalmi kötöttségek ellen. A Hair egy nemzedék kiszolgáltatottságának és ebből fakadó agressziójának lenyomata. Mindez ma már történelem, azonban a musical azóta klasszikussá és világsikerré lett. A zseniális zene átmentette a Hairt-t az "utókornak", hiába szűnt meg a darab közvetlen aktualitása. A Hair lírai mű. A Hair: maga a lázadás, a mindenkori fiatalság szabadságkeresése, az önmegismerés himnusza. Az egri előadás a gyökerekhez visszanyúlva a darab születésének szellemiségét megidézve keres kapcsolatot mai életérzésekkel.
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.