A tetovált rózsa

Egy New Orleans közeli falu lakossága többnyire szicíliai bevándorló. Közülük való Rosario, a csempész soffőr és felesége, Serafina, a varrónő is. Már van egy 12 éves lányuk, amikor Serafina második gyermekét várja. Az olaszosan és gyermeteg módon szélsőséges asszonynak, amikor a gyermek fogant, különös érzése támadt: néhány pillanatig az ő mellén is ugyanolyan rózsa-tetoválás látszott, amilyen a férjének van. A történet kezdetén Rosario még reggel sincs otthon, amikor az öreg plébános néhány falubéli asszony kíséretében felkeresi Serafinát. Az asszony már tudja: a férje az éjjel rajtavesztett. Serafina az izgalom hatására elveszíti magzatát. Csak a munkának és a gyásznak él, és közben örökös harc folyik közte és az immár kamasz és szerelmes lánya közt. Egy, csak gonosznak hitt pletyka révén azonban rá kell döbbennie, hogy makulátlannak hitt házassága hazugság volt, de egyszercsak egy utcai botrányból előkeveredik egy teherautósofőr és a rózsalakú tetoválás.
Tengerparti falu New Orleans közelében. A falu lakossága többnyire szicíliai bevándorló. Közülük való Rosario (a teherautósofőr) és felesége, Serafina (a varrónő) is. Már van egy 12 éves lányuk, amikor Serafina második gyermekét várja. Az olaszosan és gyermeteg módon szélsőséges asszonynak, amikor a gyermek fogant, különös érzése támadt: néhány pillanatig az ő mellén is ugyanolyan rózsa-tetoválás látszott, amilyen a férjének van. A történet kezdetén Rosario éppen veszélyes úton jár, csempészárut szállít. Reggelig nem érkezik haza. Amikor az öreg plébános néhány falubéli asszony kíséretében felkeresi Serafinát, az asszony már tudja: a férje az éjjel rajtavesztett. Serafina - aki merev erkölcsi-és életszabályok közt élő, érzékeny szicíliai nő - az izgalom hatására elveszíti magzatát. Csak a munkának és a gyásznak él, és közben örökös harc folyik közte és az immár kamasz és szerelmes lánya közt. Egy csak gonosznak hitt pletyka révén azonban rá kell döbbennie, hogy makulátlannak hitt házassága hazugság volt, mert férje - halála előtt - már egy teljes éve viszonyt folytatott egy kétes hírű asszonnyal. A bálványnak végül is le kell dőlnie, de a mesterséges, erőszakolt formák közötti élet nyomai nem tűnhetnek el. Mígnem egy utcai botrányból előkeveredik egy jól megtermett, szép szál teherautósofőr - és a rózsalakú tetoválás.
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.