Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Orosháza, Petőfi Művelődési Központ
Aki nem olvasta Déry Tibor kisregényét, az látta a belőle készült színházi változatot. Vagy fordítva. De nincs olyan, aki ne ismerne legalább pár sort Adamis Anna dalszövegeiből. A hippikorszakban játszódó, megindító történet örökzöld maradt...
...és az is lesz, hiszen megfejthetetlen témát rajzol körbe: egy diszidált magyar házaspár targédiáját. József és Eszter hiába szeretik egymást, nem tudnak együtt normálisan élni, ezért Eszter elszökik kedvesétől egy barátnőjével, hogy az épp zajló popfesztivál hatalmas tömegébe sodródva távol kerüljön a saját életétől. Segít neki ebben sok-sok kábítószer, zene, jó és rossz között álló hippi-sokadalom. József ebben az őrületben próbálja megkeresni Esztert.
 
A keresés, a két lélek kálváriáját élhetjük át a 10. jubileumi évadát élő Pannon Várszínház vendég-előadásában március 3-án, Vándorfi László rendezésében. A veszprémi társulat az eredeti Déry-Pós-Presser-Adamis-féle musicalt viszi színpadra, azokkal a zenékkel és szövegeikkel, amelyek 30 évvel ezelőtt az akkori ifjúsági kultúra legremekebb darabjai lettek és azóta is legendásak szüleink és saját kortársaink körében. A szimbólumokkal teli darab most Orosháza színpadán keresi a kiutat. 
 
hédi
2011.02.22
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.