Hülyéje (A balek)

Mirôl is szól a mű: Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. Mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Bevall mindent. És mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el. Feydeau a könnyed „farce” műfaj (bohózat) leghíresebb francia képviselôje. Vígjátékai kivételesen népszerűek voltak már a szerzô életében is, és azok mind a mai napig. Száz év távlatából azonban már azt is tudjuk, hogy Feydeau szerethetô, kacagtató bohózatai az abszurd dráma elsô „árnyékait” is magukon viselik. Vígjátékain keresztül tükröt tart elénk, és bepillantást nyerhetünk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. A „csontváz a szekrényben” filozófia, a megcsalt férj, az ügyefogyott szeretô, a bôvérű feleség... Mi pedig magunkra ismerünk, és magunkon kacagunk.
Miről is szól a mű: Mit tehet Lucienne, ha férje barátja szerelmével üldözi? Bevall mindent. Mit tehet a szoknyabolond Pontagnac, ha lebukik, ráadásul még elhagyott kedvese is betoppan a házba? Bevall mindent. És mit tehet a férj, aki megtudja mindezt? Nem hiszi el. Feydeau a könnyed „farce” műfaj (bohózat) leghíresebb francia képviselője. Vígjátékai kivételesen népszerűek voltak már a szerző életében is, és azok mind a mai napig. Száz év távlatából azonban már azt is tudjuk, hogy Feydeau szerethető, kacagtató bohózatai az abszurd dráma első „árnyékait” is magukon viselik. Vígjátékain keresztül tükröt tart elénk, és bepillantást nyerhetünk a párizsiak hálószobatitkaiba. Félreértések és véletlen egybeesések. A „csontváz a szekrényben” filozófia, a megcsalt férj, az ügyefogyott szerető, a bővérű feleség… Mi pedig magunkra ismerünk, és magunkon kacagunk.
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.