Priznic - lay down comedy - ágy felvonásban

Budapest, Thália Színház
Az angolszász stand-up műfaját felhasználó és egyúttal parodizáló ún. „laydown comedy”-vel készül meghódítani a Tünet Együttes a Thália stúdióját – stílszerűen nem egy, hanem „ágy” felvonásban. A fekvő helyzet magyarázata, hogy egy kórházban járunk...

Rendező: Szabó Réka

Író: Szabó Réka

Díszlet: Szirtes Attila

 

Szereplők:


...ahol két ágyhoz kötött beteg, afféle XXI. századi Hacsek és Sajó páros (Gőz István és Kövesdi László alakításában) diskurzusát kísérhetjük figyelemmel. A sziporkázó nyelvi humorral átitatott párbeszédek mindenféle testi és lelki nyavalyákat, továbbá hipochondriát, élet- és betegséghazugságokat fednek fel. A sajátos szcenikai megoldás révén felülnézetből bemutatott duó (a síkok ugyanis összekeverednek: a vízszintest függőlegesben látjuk) drámája tragikomédia – hiszen a darab témája a tehetetlenség, a mozdulni képtelenség, amit poénokkal leplezni a legkézenfekvőbb. 
csokinyúl
2013.01.28
|
(5 kép)
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.