Szeánsz – aritmiás szívek klubja

Budapest, MU Színház
Felújított változatban nézhetjük meg a Tünet Együttes 2006-os előadását, melynek érdekessége, hogy kortárs musical – hangszerek és zenészek nélkül előadva.
A játszótérre emlékeztető színpadon ugyanis a nagyra nőtt gyermekek egy közös szeánszon emberi hangokból és tárgyakból csalogatnak elő minden zenét, zörejt és zajt, miközben megpróbálnak felidézni egy elveszett aranykort. Csakhogy „hogy tudna együtt dobogni a szívünk, ha egyszer mindannyiunké össze-vissza ver?” – teszik fel a teljesen jogos kérdést, melyre öt táncos és két színész segítségével kereshetjük a választ. A szatirikus és groteszk, a felnőttek játszmáiról szóló, a kommunikáció csapdahelyzeteit bemutató vízió a produkció szereplőinek közös improvizációi során fejlődött ki, így halmozottan sokatmondó és tanulságos lehet – és egyébként még vicces is.
csokinyúl
2011.11.30
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.