Árva csillag

Budapest, Szkéné Színház
Mi folyik Ibrányban? De tényleg? Azt tudni, hogy a városban élők a Polgármesteri Hivatal fsz. 4. szobában kötelesek bejelenteni a lakcímváltozásokat, de hogy mi újság Póka Mihály harmadik típusú találkozásaival az ibrányi éjszakában, az egyelőre még elég homályos, és nem a késői órákra jellemző sötétség miatt.
Szerencsére van egy Árva csillag, amely eloszlatja a vakságot, és ragyogó fénybe burkolja az előadás honlapján található beharangozó versikében megjelenő rádió- és radarhullámokat. Pintér Béla és Társulata újabb szürreális (sorrendben nyolcadik) ön- és társadalomkifejezése szokás szerint a Szkénében látható.

A plakáton fiatalasszony főz régi sparheltjén, mit sem törődve a vele szemben élénken gesztikuláló disznóval, és a tűzhely mellett guggoló aliennel. Népi motívumok kortárs elemekkel? Valami ilyesmire számíthatunk Tóth Józseféktől. (Ja, a társulat Pintér, de a főszereplő Tóth.)
Csefke
2007.02.13
|
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.