A hülyéje

Pécs, Pécsi Nemzeti Színház
Bár Georges Feydeau nevét és hivatását Ernest Feydeau-tól örökölte, sok helyütt megemlítik, hogy talán magának Charles Luis Napoléon Bonaparte-nak volt ivadéka.
Élete folyamán a közönség szeretete végig elkísérte, de könnyed témái miatt a kritikusok inkább tekintették gazdátlan csomagnak a pályaudvaron, mint komoly írónak. Szatirikus, kikacsintós darabjaiban sok olyan részlet van, ami inkább saját korában volt közismert, de ma már csak a klasszikussá érettek szerepelnek a színlapokon.
 
Feydeau vicces, A Balekként is ismert A hülyéje pedig önfeledt, kacagtató előadást ígér. 
 
A darabban három házaspár keveredik össze – többek között – egy szállodai szobában, s hogy még nagyobb legyen a fölfordulás, egy negyedik is beszáll. Félreértések, titkos és nem titkos találkák, fel-, meg- és ráismerések teszik fergetegessé a darabot.  
 
Béres Attila rendezésében, a Pécsi Nemzeti Színház színészeinek színe-virága látható majd a Tavaszi Fesztivál programjaként március 28-án, este hétkor.  
 
 
bt
2008.03.25
|
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.